Elk paard is uniek en heeft zijn eigen rantsoen nodig. We zien vaak op stallen met meerdere paarden, dat alle paarden per voerbeurt hetzelfde krachtvoer mogen nuttigen.

Elk individueel paard heeft eigenlijk zijn eigen hoeveelheid beweging per dag nodig en zijn eigen behoefte aan voedingsstoffen. Het rantsoen dient eigenlijk daarop afgestemd te worden. Zo houdt u uw paard optimaal gezond en in conditie.

 

Als u niet tevreden bent over de gezondheidstoestand van uw paard en hij mankeert lichamelijk verder niets, dan kunnen wij samen met u het bestaande rantsoen gaan beoordelen en u vervolgens van advies voorzien, waar uw paard behoefte aan zou hebben op basis van ras, geslacht, leeftijd en beweging. Wij blijven zo dicht mogelijk bij de voeding, die de staleigenaar voorhanden heeft. Dit doen wij om het risico te voorkomen, dat het paard de voeding niet goed verwerkt.

 

Voert u uw paard zelf dan gaan wij ook uit van het huidige rantsoen en bouwen samen met u verder om uw geliefde paard van de juiste hoeveelheid en kwaliteit ruw- en krachtvoer te voorzien.

 

 

 

 

 

Al onze therapiëen vervangen nooit de reguliere diergeneeskunde. Wij zullen dan ook nooit een diagnose stellen. Bij ziekte of blessures raden wij u aan eerst een diagnose te laten stellen door een paardenarts! Wij kunnen wel na diagnose ondersteunend werken.