Een massage geeft het paard de nodige ontspanning. Het is een weldaad voor uw paard. Na een intensieve trainings- of wedstrijdperiode waarbij er veel van de spieren is gevraagd, is een ontspannende massage geen overbodige luxe.

Paarden kunnen veel belang hebben bij een massage, omdat het onder andere zorgt voor een goede doorbloeding, voor verlichting van spierpijn en artrose en voor een goede houding. Ook zorgen soepele spieren er voor, dat blessures eerder herstellen en dat gespannen en gestresste paarden rustiger worden. Tevens zorgt een massage ervoor dat bepaalde stoffen in het lichaam van het paard vrijkomen die pijnstillend werken. Massage kan ook problemen verhelpen bij het rijden, zoals het niet kunnen ontspannen, het scheef houden van het hoofd, bokken en het niet aan kunnen of willen springen in galop. Een massage na een wedstrijddag is een weldaad voor uw paard.

 

Ook paarden die recreatief worden bereden, hebben veel baat bij een massage. Als u regelmatig een buitenrit maakt, dan loopt het paard veel kilometers. Dit kunt u vergelijken met duursport. Er wordt niet ineens intensief gebruik gemaakt van de spieren, maar het paard moet lichamelijk voldoende ontwikkeld zijn in zijn spieren om elke afstand goed te kunnen lopen. De massage kan hier goed een bijdrage leveren ter preventie van blessures en bevordering van spiersterkte en houding. Het paard loopt in de natuur vaak over oneffen terrein en het paard moet behendig over diverse bodems kunnen lopen. Door massage worden de spieren sterk en blijven ze soepel.

 

Heeft uw paard verplichte boxrust of een beperking in zijn bewegingsmogelijkheid opgelegd gekregen? Dan geeft massage hem een heerlijke verlichting in de spieren en het bevordert de bloedsomloop, die door minder bewegingsvrijheid niet optimaal kan functioneren. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het paard aangesproken, wat bijdraagt aan een goed herstel van de blessure.

 

 

 

Al onze therapiëen vervangen nooit de reguliere diergeneeskunde. Wij zullen dan ook nooit een diagnose stellen. Bij ziekte of blessures raden wij u aan eerst een diagnose te laten stellen door een paardenarts! Wij kunnen wel na diagnose ondersteunend werken.