Een uitgangspunt van de Bach Bloesem Therapie is, dat hetzelfde soort dieren neigen naar een disbalans op hetzelfde emotionele vlak, met daarbij behorende klachten. Gelijke types ontwikkelen gelijke klachten.


Een ‘wagenwiel’ met 38 vakken weerspiegelt de indeling, waarbij ieder vak een emotie weergeeft. Elk vak refereert aan een trillingsniveau. Emoties zijn voortdurend in beweging, maar houden elkaar in evenwicht. Bij elk type dier overheerst een specifieke emotie. Een type zal als eerste in disbalans gaan op zijn of haar type emotie. De kunst van deze therapie is uit te zoeken welk type uw paard / pony is en welke remedie toegepast kan worden. Bach bloesems voor dieren kunnen jouw huisdier vast en zeker helpen. Zeker wanneer het gaat om een gedragsprobleem. Gedragsproblemen bij dieren zijn helaas veelvoorkomend. Dit kan gaan van angstig gedrag tot onverklaarbare agressie.Voor een optimaal resultaat moeten de Bach bloesems  gekozen worden aangepast aan het dier zijn gedragingen, karakter en emoties.

 

Een Bach bloesem remedie kan worden ingezet bij bijvoorbeeld:

  • paarden die tijdens wedstrijden stress opbouwen. De remedie kan er voor zorgen dat het zich rustig voelt voor de wedstrijd.
  • de remedie kan helpen om een trauma te verwerken.
  • de remedie kan rust geven bij paarden/pony's met angsten, agressie of dominant gedrag.

Belangrijk om te weten is dat Bach bloesem remedies volledig natuurlijk zijn en 100% veilig. Van overdosis, bijwerkingen of andere negatieve reacties is nooit iets bekend geworden. 

Het geven van een "verkeerde" remedie zal geen negatief effect hebben. Het is natuurlijk wel van belang de juiste remedie te ontwikkelen om snel het gewenste resultaat te bereiken.

 

 

 

Al onze therapiëen vervangen nooit de reguliere diergeneeskunde. Wij zullen dan ook nooit een diagnose stellen. Bij ziekte of blessures raden wij u aan eerst een diagnose te laten stellen door een paardenarts! Wij kunnen wel na diagnose ondersteunend werken.