De eigenschap van essentiële olie is, dat het op natuurlijke basis heel veel bij kan dragen aan de gezondheid van uw paard. Deze oliën dringen door tot op celkernniveau in het paard. De oliën verzorgen en herstellen beschadigde cellen en leveren een bescherming aan de gezonde cellen in het paardenlichaam. De oliën zorgen niet alleen voor de spieren maar voor het gehele paard. Dit houdt voor de fysieke onderdelen in o.a.: de spieren, de huid, de organen en de luchtwegen.

Op het mentale vlak helpen de oliën ook heel goed. Zij zijn goed inzetbaar bij o.a.: verlatingsangst, hyperactiviteit, rouw, traumaverwerking.

 

De oliën kunnen we gebruiken door het paard er aan te laten ruiken, toe te dienen op de huid, in het rantsoen en in een diffuser op stal. 

Met deze therapie brengen we weer balans in het paard, waardoor het zelfherstellend vermogen optimaal kan werken.

 

 

 

Al onze therapiëen vervangen nooit de reguliere diergeneeskunde. Wij zullen dan ook nooit een diagnose stellen. Bij ziekte of blessures raden wij u aan eerst een diagnose te laten stellen door een paardenarts! Wij kunnen wel na diagnose ondersteunend werken.