Massage voor sport- en recreatiepaard

Een massage geeft het paard de nodige ontspanning. Het is een weldaad voor uw paard. Na een intensieve trainings- of wedstrijdperiode waarbij er veel van de spieren is gevraagd, is een ontspannende massage geen overbodige luxe.

Paarden kunnen veel belang hebben bij een massage, omdat het onder andere zorgt voor een goede doorbloeding en voor verlichting van spierpijn, artrose en koliek. Ook zorgen soepele spieren ervoor dat blessures eerder herstellen en dat gespannen en gestreste paarden rustiger worden. Tevens zorgt een massage ervoor dat bepaalde stoffen in het lichaam van het paard vrijkomen die pijnstillend werken. Massage kan tevens problemen verhelpen bij het rijden, zoals het niet kunnen ontspannen, het scheef houden van het hoofd, bokken en het niet aan kunnen of willen springen in galop. Als een paard voor een wedstrijd wordt gemasseerd, worden de spieren alvast opgewarmd. De kans op blessures wordt zo verkleind. Een massage na het rijden zorgt voor een goede afkoeling van de spieren en voorkomt zo spierpijn.

 

Al onze therapiëen vervangen nooit de reguliere diergeneeskunde. Wij zullen dan ook nooit een diagnose stellen. Bij ziekte of blessures raden wij u aan eerst een diagnose te laten stellen door een paardenarts! Wij kunnen wel na diagnose ondersteunend werken.